30. toukokuuta 2015

Tuoksujen ja makujen markkinatunnelmaa kokemassa
Kuten aikaisemminkin olen monesti maininnut, yksi Prahan hienoista piirteistä on se, että tässä kaupungissa löytää joka päivälle jos jonkinlaista ilmaista tapahtumaa, jonne voi piipahtaa katselemaan ja nauttimaan tunnelmasta.

Markkinoilla varsinkin on mahdollista ostaa pientä syötävää ja juotavaa, ja usein paikalla on myös musiikkia tai käsityötaito-esityksiä.

Mukavaa yhdessäoloa kuitenkin.Kerroinkin aikaisemmin täällä blogissani, että Prahan kauniissa Vinohradyn kaupunginosassa järjestetään Vietnamilaiset markkinat 21.5.2015 (juttu siitä tässä). Ja, koska me olimme tuolloin itsekin Prahassa, päätimme käydä kurkkaamassa minkälaista markkinatarjontaa vietnamilaiset tarjoaisivat.

Metron vihreä A-linja kuljetti meitä Jiřího z Poděbrad -asemalle. Sieltä sitten ylös ja valitsimme ulosmenoaukoksi Náměstí Jiřího z Poděbrad:in. Maan päälle päästyämme tälle aukiolle silmiemme eteen avautuivatkin valkoisten telttojen rivit.Ja se tuoksu! Teltoissa valmistettavista pienistä herkuista jäi ilmaan leijumaan kerrassaan herkullinen, miltei suussa makusteltava & kielellä kosketeltava maku.

Ihmiset kiertelivät kojuja hyväntuulisina ja uteliaina, monella oli hymy herkässä ja yleisesti tunnelma oli leppoisan kotoisa.
Me olimme liikkeellä juuri lounasaikaan, joten jonoja näille ruokateltoille oli jonkin verran. Tarjolla oli paistettua, keitettyä ja käristettyä pientä syötävää, makeita herkkuja unohtamatta. Myös viileää meloni-inkivääri -juomaa jäähileellä tarjoltuna oli saatavilla. Myytävänä oli lisäksi vietnamilaisia valmiita ruokatuotteita, kuten riisiä, hapanimeläkastikkeita, sekä käsitöitä.
Kuten kuvista näkyy, ilma oli kaunis ja lämmin. Täällä kierreltyämme olikin mukava suunnata Vinohradyyn muutoinkin kävelemään.
Tällaiset tapahtumat antavat matkamuistoihin aina jotain extraa, joten lähtekää reippaasti kokeilemaan markkinoita tai konsertteja, tai yleensäkin näitä Prahan tapahtumia, jonne on kaikilla vapaa pääsy. Näin pääsee sisään kaupunkiin vähän eri lailla ja paikallisten näkökulmaa sivuten.

Tunnelma on  leppoisa ja yhteenkuuluva, olitpa sitten turisti tai paikallinen asukas.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig